Accesorii esențiale pentru rulotă

Dacă ai propria ta rulotă sau dacă te hotărăști să închiriezi una pentru vacanța din acest an, vei realiza destul de repede că ai nevoie de câteva accesorii în plus față de cele deja existente în dotările standard. Trebuie însă să fii atent la greutatea adăugată pe mașină deoarece există o limită în această privință pe care nu ai voie să o depășești.

Navigație prin satelit

Când pleci la drum, acest lucru este unul dintre cele mai importante amănunte pe care este nevoie să le adaugi. Când ai de manevrat un vehicul de capacitate mare este deosebit de important să știi mereu ce străzi ți se potrivesc și pe unde nu este indicat să te aventurezi. Unele aparate de navigație prin satelit îți oferă posibilitatea de a introduce dimensiunile mașinii în program pentru a te ține departe de drumurile prea înguste sau de poduri care nu pot susține greutate prea mare. Interesează-te de o astfel de navigație specială pentru rulote, care îți poate sugera și anumite locuri de campare.

Internet mobil

În ziua de astăzi, conexiunea la internet este departe de a mai fi un simplu moft, este esențială pentru a afla diverse informații și pentru a te putea descurca într-o călătorie lungă. Poți parca în locuri speciale care oferă Wi-fi gratuit, dar acestea nu vor fi de ajuns pentru a urmări filme pe Netflix, de exemplu. Sau poți folosi telefonul tău mobil pentru a stabili un hotspot Wi-fi care va emite semnal către alte dispozitive de care ai nevoie. Această metodă presupune faptul că ai luat în considerare condițiile de roaming (dacă e cazul) și că ai suficient trafic de date mobile.

Ideal ar fi să îți poți permite internet prin satelit, care se instalează pe plafonul superior al rulotei și va adăuga o greutate considerabilă autovehiculului. Este o opțiune ceva mai scumpă, dar este ideală când ai de călătorit destul de mult și în destinații îndepărtate. Și dacă mai ai cu tine și niște adolescenți pasionați de jocurile online care adoră să se înscrie la Unibet bonus fara depinere, atunci cu siguranță vei decide că internetul prin satelit este pentru tine.

Alarmă

La fel ca în propria casă, este bine să te protejezi și în călătoria cu rulota. Orice astfel de vehicul care are sub 3500 kg este echipat cu geamuri din acril cu garnituri de aluminiu care se pot detașa cu totul la aplicarea de forță, fără a se sparge. Protejează-te cu încuietori speciale de siguranță la ferestre și instalează un sistem de alarmă, preferabil cu o lumină ce clipește intermitent, pentru a descuraja eventualele încercări de intrare prin efracție.

Suport de biciclete

Deseori vei dori să iei cu tine și bicicleta pentru a te bucura de o plimbare relaxantă prin împrejurimi. Dar ultimul lucru de care ai nevoie este să trebuiască se depozitezi în interior o bicicletă udă și plină de noroi. Atașează în spatele caravanei un suport pentru biciclete, cu grijă să nu blochezi vizibilitatea și ia în considerare și un sistem antifurt, atât pentru suport, cât și pentru bicicletele de pe acesta.

Cameră pentru marșarier

Când ai o casă mobilă de 7 metri lungime este destul de greu să o manevrezi în spații înguste sau la mers înapoi, mai ales pentru că nu poți vedea ce ai în spate. O cameră simplă îți va arăta pur și simplu ce ai în urma ta, pe când una mai performantă poate fi dotată cu senzori de proximitate și atenționări sonore pentru a te face atent când te apropii de un obstacol. Alege o cameră cu unghi larg sau un sistem cu două camere așezate pe extremitățile din spate pentru a te putea orienta cât mai bine.