Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină

Dacă nu ai mai închiriat până acum o mașină, poate ți se va părea un proces destul de anevoios. Trebuie să reții o grămadă de informații, iar condițiile sunt diferite, în funcție de firma la care apelezi. Iată câteva sfaturi pe care e bine să le iei în considerare, căci le-am adunat de la cei care închiriază în mod frecvent.

Nu te simți obligat să închiriezi și alte accesorii

Chiar dacă personalul de la birou îți va oferi prețuri bune, nu te simți obligat să iei și un gps sau combustibil de rezervă. Ar trebui să fii conștient de ce anume ai nevoie, pentru a nu te împovăra cu cheltuieli inutile.

Un upgrade la mașina închiriată

Poate ți se oferă o mașină mai bună și mai puternică în mod gratuit, dar ai grijă la costurile ascunse, o astfel de opțiune ar putea consuma mai mult carburant, sau ar putea necesita îngrijire suplimentară.

Închiriază din timp

Prețurile fluctuează în funcție de disponibilitatea mașinilor, astfel că dacă lași totul pe ultima sută de metri, s-ar putea să te trezești cu prețuri mai mari. Mai ales dacă este perioada vacanțelor, când majoritatea autoturismelor sunt deja date.

Optează și pentru o asigurare

Dacă se întâmplă să ai vreun incident cu mașina închiriată, vei fi responsabil de achitarea integrală a costului de reparație, așa că nu te zgârci și achită și asigurarea care ți se recomandă, mai bine ești precaut decât să regreți mai târziu.

Alimentează înainte de a returna

De obicei, mașinile pe care le închiriezi sunt cu rezervorul plin, iar tu ai obligația de a alimenta cu cantitatea de combustibil folosită. Așa că, returnează mașina la fel cum ai primit-o, altfel ai putea fi supus la costuri suplimentare.

Verifică înainte de a pleca

Este o idee bună să faci fotografii ale mașinii înainte de pleca de la firma de închirieri, sau poate chiar un filmuleț video este recomandat. Astfel toată lumea va ști exact în ce stare ai luat mașina și nu vei putea fi taxat pentru zgârieturi observate mai târziu de către personalul firmei.

Înțelege ce înseamnă categoriile de mașini

Dacă rezervi pentru închiriere o mașină cu 7 locuri, de exemplu, indiferent de marcă, nu te poți aștepta la ultimul răcnet în materie de industrie auto. Poți primi modelul expus ca exemplu sau ceva similar, care corespunde cerințelor tale.

Perioada de închiriere

De regulă, mașinile sunt închiriate pe perioade fixe de 24 de ore, interesează-te de politica firmei și ce se întâmplă dacă întârzii. Vei fi taxat la oră sau vei fi taxat pentru o întreagă zi, dacă ai depășit perioada stabilită?

În plus, ai grijă să citești mereu cu atenție termenii și condițiile, deoarece poți avea anumite restricții, de exemplu cu încărcarea mașinii pe un feribot.