Închiriază mașina potrivită pentru ocazia potrivită

Să alegi mașina ideală este de multe ori la fel de important ca alegerea destinației de concediu. De ce? Dacă alegi să îți faci vacanța într-un oraș aglomerat și realizezi că mașina pe care ai ales-o e prea mare pentru majoritatea locurilor de parcare, atunci zilele vor fi un dezastru. La fel cum alegi cu grijă locația și cazarea, așa ar trebui să-ți alegi și mijlocul de transport. Uite câteva exemple.

Orașe aglomerate – compact sau sedan

Dacă îți plac orașele aglomerate și pline de forfotă, alege o mașină ușor de condus și de parcat. Dacă vei merge pe străzile înguste ale orașelor vechi, alege ceva cu două portiere și cât mai comod, nu te feri chiar de mașinile mici cu două locuri. Metropolele cu autostrăzi mai ample îți vor permite și mașini mai voluminoase. Și pentru a adăuga un plus de șarm excursiei tale, poți alege un autoturism șic specific locației respective.

Excursii și drumeții – SUV sau rulotă

Dacă dorești să ieși din oraș și să explorezi împrejurimile și natura înconjurătoare, dacă îți place să călătorești pe distanțe lungi și să stai în diverse locații, atunci vei avea nevoie de un vehicul mai mare care să îți ofere spațiu adițional și confort pentru o perioadă mai mare de timp. Alege un SUV sau un 4×4 destul de încăpător pentru echipamentul de alpinism sau pentru cort, saci de dormit și șezlonguri.

Dacă îți permiți și ești un șofer bun, alegerea ideală ar fi închirierea unei rulote – este deosebit de confortabilă, practic un mini-apartament pe roți unde poți dormi, lua masa sau face un duș.

City break sau excursii de o zi – mașină sport sau decapotabilă

În orașele europene este întotdeauna ceva interesant de văzut, începând cu arhitectura celebrelor catedrale și până la cafenelele cochete de la fiecare colț de stradă. Iar acestea îți vor încânta privirea cel mai bine când te plimbi cu o mașină decapotabilă modernă și comodă. Iar fiindcă și împrejurimile unui astfel de oraș îți rezervă nenumărate atracții turistice, un astfel de vehicul este destul de rapid pentru a te duce imediat la destinație. Nu rata nimic din ce are peisajul să-ți ofere, relaxează-te cu pletele în vânt și savurează farmecul locurilor.

Oriunde ai decide să mergi în vacanță, ai grijă să pregătești totul din timp pentru a nu avea surprize neplăcute. Și nu uita să înțelegi bine traseul pe care ai de mers, altfel riști să te rătăcești și să-ți distrugi vacanța.